Šifra za Nokia G-240W-C ONT (MTS optika)

Šifra za Nokia G-240W-C ONT (MTS optika)

Comments 6

Kao što je već tradicija na ovom blogu, stiže još jedna lozinka Telekomovog rutera, ovaj put je to misteriozni Nokia G-240W-C ONT!

Uživajte u administracionom pristupu na vašoj opremi 😊


Username: admin

Password: qscgyjm1#


Kao i uvek, budite pažljivi, nisam odgovoran za bilo kakvu eventualnu štetu koju učinite svojoj mreži, uređaju, ili Telekomu Srbija.

Ukoliko pogrešite u konfiguraciji, resetujte modem na fabrička podešavanja korišćenjem čačkalice koju ćete ubaciti Reset rupu na modemu dok je uključen i sačekati 15 sekundi da se resetuje.

0
❤️
5
👍
0
😲
0
😢
0
😠
2

Želite još sličnih tekstova?

Posetite moj novi portal TeleSrbija posvećen vestima sa tržišta telekomunikacija, savetima, promocijama, i svemu ostalom vezanom za domaće operatore i njihove usluge!

Posetite TeleSrbija.com!

Comments (6)

Please be civil when commenting. Think before writing, don't spam, self promote, bully, harass or harm anyone. Please read the Comment Policy before posting. Comments are moderated.

MilanJ

MilanJ

Pozdrav,

Pročitao sam na Benchmark forumu tvoje uputstvo za otključavanje linije, koja je predviđena za TV, kako bi se koristila za priključenje još jednog (trećeg) računara na modemu NOKIA G-240W-C koji mi je mts isporučio.

Meni je konkretno potrebna treća linija za računar (konkretno LAN 2) da bih priključio NAS server (QNAP TS 230) koji sam upravo nabavio.

admin password za ruter mi je poznat, ali ne znam kako da dođem do interfejsa IPTV odnosno INTERNET, koje ti pominješ u uputstvu, da bih ugasio, odnosno upalio port binding …

Citiram tvoju instrukciju koju si napisao 22.03.2021. MTS optika za fizicka lica | Strana 142 | Benchmark Forum

“Instrukcije: Na interfejsu IPTV ugasi port binding za LAN 2 i LAN 3, a na interfejsu INTERNET upali binding i za portove LAN 2 i LAN 3”

Da li možeš, molim te, da odvojiš malo vrmene i i da mi pošalješ kratko uputstvo kako da dođem do opcija koje pominješ. Konkretno: ne mogu da pronađem interfejse za promenu parametara/varijabli IPTV i INTERNET da bih ugasio ili upalio port binding

Hvala unapred.

Pozdrav, Milan

Reply · 2 months ago · #792

Milan Kragujević

...replying to MilanJ

Milan Kragujević Admin

Pozdrav Milane,

Pogledaj sliku na ovom linku: https://forum.benchmark.rs/threads/mts-optika-za-fizicka-lica.399537/post-6347733

Sve najbolje,

Milan

Reply · 2 months ago · #793

MilanJ

...replying to Milan Kragujević

MilanJ

Da… to je to!

Nisam ni sumnjao da će da radi :-)

Hvala puno i veliki pozdrav,

Milan

Reply · 2 months ago · #794

Milan

Milan

Ako smem da pitam kako se inace izvlace ove lozinke, posto imam neki stari no-name ruter kod kuce i hteo bi da pristupim shell-u. Pretostavljam UART/JTAG interfejs. Hvala

Reply · 2 months ago · #780

Milan Kragujević

...replying to Milan

Milan Kragujević Admin

Pozdrav Milane, specifično je za svaki modem/ruter. Generalno je ili UART ili WebUI/Telnet/SSH/CWMP exploit. Ne mogu ništa detaljno da Vam kažem što je univerzalno. Sve najbolje, Milan

Reply · 2 months ago · #781

Milan

...replying to Milan Kragujević

Milan

Hvala na brzom odgovoru!

Šta tačno mislite pod CWMP exploit ? Znam da je to vezano za TR069 protokol, ali kako to može da se exploit-uje ? (Naišao sam na thread na elitesecurity forumu gde se pominje podizanje svog ACS ili pristup preko bridgeovanja IP-a telekomovog ACS servera na Zx168n. Probao sam iptables komande koje ste postavili na sopstvenom ruteru koji je identičan onom iz threada ali nije radilo iz nekog razloga)

Reply · 2 months ago · #782


Scroll to top