Pravo na umanjenje računa za korisnike SBB

Pravo na umanjenje računa za korisnike SBB

Comments 1

Korisnici operatera SBB (uključujući i TotalTV) i Beogrid, koji su u periodu meseca marta, aprila i maja imali poteškoće u korišćenju servisa Interneta, televizije ili telefonije, ili degradaciju kvaliteta usluge EON (preko aplikacije, sajta ili set-top-box uređaja) imaju pravo na umanjenje računa za usluge pružene u tom periodu.

Pravo korisnika na umanjenje cene, u slučaju nesaobraznosti pružene usluge, regulisano je članom 81. Zakona o zaštiti potrošača (ZZP), u vezi sa članom 51. istog zakona:

Ako isporučena roba* nije saobrazna ugovoru, potrošač koji je obavestio prodavca o nesaobraznosti, ima pravo da zahteva od prodavca da otkloni nesaobraznost, bez naknade, opravkom ili zamenom, odnosno da zahteva odgovarajuće umanjenje cene ili da raskine ugovor u pogledu te robe.

* u ovom slučaju usluga pristupa Internetu, distribucije medijskog sadržaja ili fiksne telefonije

Korisnici koji žele da iskoriste pravo na umanjenje računa treba da pošalju Prigovor elektronskom poštom na adresu [email protected] i tom prilikom se pozovu na navedene članove Zakona i dostave svoje podatke (broj ugovora, ID korisnika, ime i prezime) i mobilni kontakt telefon.

Navedeno važi i za sve ostale operatore elektronskih komunikacija i distribucije medijskih sadržaja, kao i za operatore mobilne telefonije.

U slučaju oglušenja operatora na Vaš zahtev, neophodno je kontaktirati Tržišnu inspekciju u okviru Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija koja je nadležna za Vaše mesto stanovanja sa Vašom predstavkom. Spisak Odeljenja Tržišne inspekcija možete pronaći na ovom linku.

0
❤️
0
👍
1
😲
0
😢
0
😠
0

Želite još sličnih tekstova?

Posetite moj novi portal TeleSrbija posvećen vestima sa tržišta telekomunikacija, savetima, promocijama, i svemu ostalom vezanom za domaće operatore i njihove usluge!

Posetite TeleSrbija.com!

Da li Vam se dopada Vaš operater?

Popunite kratku anonimnu anketu i ocenite Vaše zadovoljstvo kvalitetom usluge Interneta, telefonije ili televizije!

Popunite anketu!

Comments (1)

Please be civil when commenting. Think before writing, don't spam, self promote, bully, harass or harm anyone. Please read the Comment Policy before posting. Comments are moderated.

Marko

Marko

Bilo bi lepo definisati sve moguće pojmove i varijacije na temu slučaj nesaobraznosti pružene usluge.

Lepa je reč kao reč (nesaonraznost) ali sigurno postoje opravdani i neopravdani “primeri” iste.

Sbb sam korisnik.

1. Ako nemam Net 4 sata, a Call center “to zna i radi na tome”, je l to nesaobraznost?

2. Ako mi je deklsrisana brzina 500/50, a putem 1Gbps ethernet konekcije danima merim: 300/50 ili 400/50 - Je l' to? (verovatno nije, svi ISP-ovi imaju klauzule koje ih štite)

To su dva primera. Šta sa MTS korisnicima kojima su ukinuti svi UM kanali, a ugovoreni su? Je l' to?

Što više praktičnih primera, to bolje.

A i u zemlji u kojoj vlada duopol, u kojoj MTS umesto da ulaže u infrastrukturu kupuje proklete Anetnnine kanale s nacionalnom freq., pa finansira Kurir TV, pa dobrano preplaćuje “male” kablovske operatere, iskreno…. Sumnjam da bi se iko, pa i “Tržišna inspekcija” bavila “krađama operatera na sitno”, da se tako izrazim tj da tako kategorišem “nesaonraznost”.

Ovde se, u telco sektoru u Srbiji krade na veliko, i nikom ništa. ;-)

Reply · 3 months ago · #801


Scroll to top