Obaveštenje za oštećene korisnike Supernove

Obaveštenje za oštećene korisnike Supernove

Comments 6

Kao što je navedeno u prethodnom članku, nezadovoljni korisnici Supernove su imali pravo na raskid ugovora bez plaćanja naknade štete jer su operatori iz grupacije Telekom Srbija a.d. koji ujedinjeno posluju pod brendom “Supernova” bez obaveštenja ukinuli do 16 kanala United Media Sárl. Korisnici koji želeli da iskoriste pravo na raskid ugovora u roku od 30 dana (do 18.02.2020.) su nailazili na razne prepreke sa strane operatora Supernova brenda, od negiranja postojanja mogućnosti raskida ugovora pre vremena, bez obzira na razlog i [ne]plaćanje naknade štete, do raznih nepravičnih uslovljavanja korisnika, lažnih informacija, isl.

Manji broj korisnika su uspeli da raskinu ugovore sa operatorima Supernova brenda, ali ih je uz februarski račun dočekala veoma neprijatna situacija - naplaćeni su im penali za prevremeni raskid ugovora u vidu naknade štete koja između ostalog sadrži i priključne takse za Internet i televiziju, čak i korisnicima koji ugovore imaju više od 10 godina, i koji su posle prvih 24 meseci korišćenja davne 2009. “isplatili” same priključne takse.

Pravnici iz organizacije potrošača “Efektiva” su kontaktirali Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, i skrenuli im pažnju na nepravične zahteve operatora Supernova brenda, u vidu naplate penala korisnicima koji su ugovore raskinuli po članu 107. Zakona o elektronskim komunikacijama.

Ministarstvo je Efektivi odgovorilo da su pokrenuli inspekcijski nadzor u rad operatora Supernova brenda i da će biti izdat prekršajni nalog operatorima Supernova brenda koji nisu poštovali odredbe ZEK.

Ovom prilikom želim da vas uputim da se obratite direktno Tržišnoj inspekciji, elektronskom poštom, na odgovarajući email adresu za vaš region: Kako da podnesete prijavu tržišnoj inspekciji, prateći uputstva iz ove objave Efektive: Problemi sa Supernovom II deo!

Bitno je i da uputite prigovor na račun operatoru i da osporite celokupan iznos naknade štete. Ispoštujte standardnu proceduru, koja je obično slanje email-a sa registrovane email adrese na [email protected], sa izjavom prigovora. Navedite sve podatke, kao što su broj ugovora, adresa, ime i prezime vlasnika i datum rođenja, na koji račun se žalite, kao i iznos koji osporavate, i razlog osporavanja (kršenje člana 107. ZEK od strane operatora).

Neosporeni iznos, tj. redovnu cenu usluga do trenutka raskida (uz 30 dana otkaznog roka) ste dužni da platite, i nemojte osporavati, jer će vam odbiti reklamaciju.

Reklamaciju morate podneti do isteka roka za reklamaciju po računu, što je generalno između 30 i 90 dana od dana dospeća računa.

1
❤️
1
👍
0
😲
0
😢
0
😠
0

Želite još sličnih tekstova?

Posetite moj novi portal TeleSrbija posvećen vestima sa tržišta telekomunikacija, savetima, promocijama, i svemu ostalom vezanom za domaće operatore i njihove usluge!

Posetite TeleSrbija.com!

Da li Vam se dopada Vaš operater?

Popunite kratku anonimnu anketu i ocenite Vaše zadovoljstvo kvalitetom usluge Interneta, telefonije ili televizije!

Popunite anketu!

Comments (6)

Please be civil when commenting. Think before writing, don't spam, self promote, bully, harass or harm anyone. Please read the Comment Policy before posting. Comments are moderated.

Milos

Milos

Postovani

Imam problem vec nekoliko meseci stizu mi 2 uplatnice jedna na moje ime Milos druga na tatin Slobodan i ako sam ja vec 3god u Inostranstvu i nemam ugovor sa vama sve je to proslo na tatu kada sam ja otisao . Molim vas da mi kazete kome da se obratim i sta da radim jer gde god pozovem i pitam niko nece da mi kaze nista .

Reply · 1 month ago · #796

Milan Kragujević

...replying to Milos

Milan Kragujević Admin

Pozdrav Miloše,

Pošaljite mejl za proveru na [email protected] i opišite situaciju. Ja Vam direktno ne mogu pomoći.

Sve najbolje,

Milan

Reply · 1 month ago · #797

Olga

Olga

Postovani

molim Vas da mi odgovorite da li postoji mogućnost da se raskine ugovorena obaveza sa supernovom koja je potpisana 29.05.2019.god

i traje 2 godine. Unapred hvala

Reply · 5 months ago · #601

Milan Kragujevic

...replying to Olga

Milan Kragujevic Admin

Pozdrav Olga,

uvek je moguće raskinuti ugovornu obavezu, ali će Vas to koštati. Moraćete da platite neku naknadu štete koju će odrediti operater, a u Vašem slučaju to je najverovatnije preostali broj pretplata do isteka UO 29.05.2021, tj. ~6 mesečnih pretplata.

Detalje imate u članku “Vodič za raskid ugovora kod telekomunikacionih operatera”.

Nadam se da sam Vam pomogao.

Sve najbolje,

Milan

Reply · 5 months ago · #604

Bogdan

Bogdan

Koristim telenorov internet ukratko ocajan je koci secka koristim 150 gb po max 4g brzini i nista od toga nije ispunjeno menjao sam ruter i karticu ali nista planiram da uzmem drugi internet pa ako je moguce nekako da raskinem ugovor za tarifu posto cu koristiti drugi internet a ruter cu idalje placati

Reply · 11 months ago · #370

Milan

...replying to Bogdan

Milan

Pozdrav Bogdane,

možete da raskinete ugovor tako što ćete odmah isplatiti preostale rate za uređaj (cena rutera je bila 15 000 din ranije, sada je 18 000 din, to se deli na 24 rate, i oduzmete broj meseci koliko već koristite uslugu, ostatak meseci platite odjednom) u poslovnici Telenora.

Kada se “oslobodi” ugovorna obaveza možete da raskinete ugovor za tarifni paket Telenor Kućni Internet 150, bez drugih troškova. Ruter ostaje Vaše vlasništvo. Ovo je najbrža varijanta, svakako ne isplaćujete preostale pretplate (tarifa + uređaj) već samo rate za uređaj.

Nije moguće da raskinete ugovor za tarifu a da uređaj ostane na rate.

Svakako, uvek imate pravo da se obratite Ministarstvu Trgovine, Turizma i Telekomunikacija na [email protected], sa opisom problema, te da sačekate da oni pokrenu i završe inspekcijski postupak, u kom slučaju mogu izdati Rešenje koje će naterati Telenor da raskine ugovor sa Vama.

Ruter biste morali da vratite a novac koji ste do sada platili za rate i tarifu bi ostao Telenoru. Proces traje do 6 meseci, za koje vreme morate da plaćate uslugu, pa verujem da je prva varijanta otplate rate najbrža.

Ukoliko su Vam neophodne dalje informacije, kontaktirate me putem CONTACT linka na vrhu stranice sa detaljnim opisom situacije, uključujući i datum kada ste uzeli ugovor, naziv tarifnog paketa, da li ste dali depozit tj. učešće, i slično.

Nadam se da sam Vam pomogao.

Sve najbolje, Milan

Reply · 11 months ago · #371


Scroll to top