Obaveštenje za korisnike Supernova

Obaveštenje za korisnike Supernova

Comments 26

NAPOMENA: Rok za raskid ugovora je istekao 18.02.2020.

Kao što ste možda primetili, operateri iz Supernova brenda su 18.01.2020. ukinuli sve United Media kanale kojima je istekao ugovor 31.12.2019.

Obaveštenje za korisnike o gašenju United Media kanala (SBB) - Informacije na sajtu Supernove

I ako to nije navedeno u obaveštenju na sajtu, korisnici koji nisu zadovoljni promenom imaju pravo na raskid ugovora bez plaćanja naknade štete, u roku od 30 dana, u skladu sa Članom 107. Zakona o elektronskim komunikacijama.

Spisak kanala koji su ukinuti: SK 1, SK 2, SK 3, SK 1 HD, SK 2 HD, SK 3 HD, SK 4, SK 5, SK 6, SK GOLF, Pikaboo, Vavoom, GRAND 1, GRAND 2, Lov i ribolov, N1.

Član 107. Zakona o elektronskim komunikacijama ("Sl. glasnik RS", br. 44/2010, 60/2013 - odluka US, 62/2014 i 95/2018 - dr. zakon): Pretplatnik ima pravo da , po prijemu obaveštenja iz stava 1. ovog člana, raskine ugovor bez obaveze plaćanja troškova u vezi sa raskidom, ako se najavljenim jednostranim izmenama bitno menjaju uslovi pod kojima je ugovor zaključen, na način koji nije na korist pretplatnika, a naročito u pogledu specifikacije usluga (sadržaj paketa) i uslova za korišćenje usluga u vezi sa ponuđenim promotivnim pogodnostima.

Kako biste raskinuli ugovor, potrebno je da podnesete Zahtev za raskid ugovora u jednoj od poslovnica Supernove, i tom prilikom se pozovete na pravo na raskid ugovora bez nadoknade štete zbog bitne promene uslova pružanja usluge u vidu ukidanja do 16 kanala (u zavisnosti od operatera).

Korisnici operatera koji nisu imali navedene kanale nemaju pravo raskida ugovora jer uslovi pružanja usluge tim korisnicima nisu promenjeni.

Možete preuzeti Word obrazac za raskid ugovora, gde je neophodno da popunite tekst označen crvenom bojom, odštampate Zahtev, i odnesete ga u poslovnicu.

SABLON Zahtev za raskid ugovora Supernova United Group.docx

Obavezno zabeležite delovodni broj Zahteva, kako biste mogli da se pozovete na Zahtev u daljoj korespondenciji sa operaterom.

Ukoliko ste korisnik SBB-a, do 30.01.2020. imate pravo na raskid ugovora za EON Full i EON Premium pakete, u skladu sa Članom 107. ZEK i Opštim uslovima SBB. Više informacija ovde.

0
❤️
0
👍
0
😲
1
😢
0
😠
0

Želite još sličnih tekstova?

Posetite moj novi portal TeleSrbija posvećen vestima sa tržišta telekomunikacija, savetima, promocijama, i svemu ostalom vezanom za domaće operatore i njihove usluge!

Posetite TeleSrbija.com!

Da li Vam se dopada Vaš operater?

Popunite kratku anonimnu anketu i ocenite Vaše zadovoljstvo kvalitetom usluge Interneta, telefonije ili televizije!

Popunite anketu!

Comments (26)

Please be civil when commenting. Think before writing, don't spam, self promote, bully, harass or harm anyone. Please read the Comment Policy before posting. Comments are moderated.
See all 26 comments

Olja

Olja

Milane,
ja sam sa Radijus Vektorom potpisala ugovor 5.dec 2018-te na 2 godine po ceni 1523.50 rsd-a!
Kada ih je preuzela Supernova poceli su da mi bez obavestenja i moje saglasnosti naplacuju 1668.50 rsd-a!
Tada nisam reagovala jer nije velika razlika u ceni,i ako su mi obrisali sve kanale Radijus Vektora i ostavili nekih 40-tak nebitnih kanala!
Neprijatnost dozivljavam u Septembru,jer mi brisu tv signal,a pri tom naplacuju punu cenu i insistiraju da raskinem ugovor sa Vektorom i potpisem novi sa njima(i ako mi traje ugovorna obaveza sa Vektorom)?!?
Naravno da ne zelim nikakvu vise saradnju sa njima!
Da li je dovoljno da mesec dana pre isteka ugovorne obaveze odem do “Sava centra” i potpisem da ne zelim nikakvu ugovornu obavezu sa njima,niti produzetak potpisanog ugovora sa Vektorom!
Hvala unapred na odgovoru!
Olja

Reply · 7 months ago · #573

Milan Kragujevic

...replying to Olja

Milan Kragujevic Admin

Pozdrav Olja,

pre svega se izvinjavam zbog zakasnelog odgovora.

Žao mi je zbog neprijatnosti koje ste doživeli sa operaterom Radijus Vektor kada je integrisan u Supernova brend.

Dovoljno je da mesec dana pre isteka ugovorne obaveze najavite raskid ugovora, i nakon toga posle 30 dana od tog dana vratite svu opremu (osim koaksijalnih kablova) koju ste dobili od Radijus Vektora.

Obavezno uzmite i primerak Zahteva za raskid ugovora kao i 30 dana posle toga Potvrdu o vraćenoj opremi (poništenje reversa).

Moja preprouka je da ih kontaktirate sada preko call centra da proverite istek ugovora, pošto su možda zagubili tu informaciju. Takođe, ako pređete u sledeći mesec jer niste raskinuli na vreme (npr. sutra podnesete zahtev), naplaćuje se samo broj dana korišćenja usluge proporcionalno obračunat po ceni usluge. Dakle, nećete plaćati ceo decembar već samo do 06.12., tj. 6 dana, što bi iznosilo verovatno oko 333 din.

Nadam se da sam Vam pomogao.

Sve najbolje,

Milan

Reply · 7 months ago · #574

Olja

...replying to Milan Kragujevic

Olja

Hvala Vam Milane!
Poslala sam im 3.Nov.2020-te pismeni zahtev sa povratnicom za raskid ugovora(mesec dana ranije),a evo upravo sada im i mail-om saljem!

Reply · 7 months ago · #575

Djura

Djura

Vec 2 godine smo na Kopernikusu/Supernova. Nismo se zalili kad su ukinuli kanale United Media. Pre nedelju dana smo potpisali novi ugovor sa Supernovom na 24 meseca, zelimo da ga raskinemo bez penala ili sa placanjem ovog prvog meseca u potpunosti, bez uracunatih popusta koji su omoguceni zahvaljujuci ugovorom. Koje su nam opcije? Malo je glupo da im odmah placamo sva 24 meseca cime dolazimo na isto kao kad bismo nastavili da budemo njihov korisnik. A to nam oni potvrdjuju da je jedino opcija na svom online chatu. Politikin tekst od pre 2 godine zvuci kao da je ovako nesto izvodljivo. Citam i na Benchmark forumu da je osoba koja nas je zvala telefonom u stvari komercijalista kojeg su angazovali kako bi povecao broj ugovora. Da lazu i da ce sve reci kako bi obezbedili novu prodaju. Ono sto je interesantno je, da je nekima koji ga nisu obnovili, navodno, cena ostala ista kao ranije i bez ugovorne obaveze jer su samo izignorisali ovakav poziv i nagovor na potpisivanje ugovora. Da li mozemo nesto na ovom polju da izdejstvujemo, uz mozda dokaze tih nekih drugih korisnika (stari i novi racuni + istekli ugovor). Hvala unapred.

Reply · 10 months ago · #457

Milan Kragujevic

...replying to Djura

Milan Kragujevic Admin

Pozdrav Đuro,

možete da raskinete ugovor koji je obnovljen jer ste ovim putem ostvarili samo pognodnost u vidu 1 meseca po dinar, a priključne takse ste platili kroz prethodne ugovore. Naplata svih pretplata do isteka UO je nezakonita o čemu je Telekom Srbija a.d. obavešten 2018. godine, kao i Kopernikus Tehnology d.o.o. i ostali operateri u okviru Supernova brenda.

Otiđite u poslovnicu i podnesite Zahtev za raskid ugovora odmah. Postoji otkazni rok od 30 dana. Po isteku roka od 30 dana vratite opremu.

Ukoliko Vam naplate priključne takse, uložite prigovor na taj poslednji račun slanjem mejla na [email protected], a ukoliko taj prigovor odbiju, obratite se Tržišnoj inspekciji nadležnoj za Vaše mesto - spisak se nalazi ovde. Više informacija o nezakonitoj naplati naknade štete imate ovde.

Na temu komercijalista za obnovu ugovora, to je u potpunosti tačno. Sve što Vam obećaju niko ne može da garantuje ili potvrdi, a često se koriste lažima kako bi prevarili korisnike da obnove ugovore bez benefita. Te korisnike (ostalih operatera) će sa novim ugovorima lakše migrirati u Kopernikus Tehnology d.o.o., ujedinjeno pravno lice koje će promeniti ime u Supernova kada svi operatori budu integrisani u Kopernikus.

Situacija je jasna i veoma poznata, na Vama je samo da istrajete u procesu i da ne dopustite da Vas prevare [ponovo].

Nadam se da sam Vam pomogao.

Sve najbolje,

Milan

Reply · 10 months ago · #458

Djura

...replying to Milan Kragujevic

Djura

Zapravo, posto se ne vodimo kao novi korisnik, prva 3 meseca nam nisu po 1 dinar. Placamo punu cenu od 2.599, a kao pogodnost imamo neku levu mogucnost koricenja televizije preko mobilnog koja traje 2 godine i godinu dana HD HBO paketa (3 HBO i 2 Cinemax). Racun, naravno, jos nije stigao jer je tek 3. dan prvog meseca. Po kom osnovu mozemo da podnesemo Zahtev za raskid ugovora? Prakticno koristimo njihov servis (i Internet) tek nekih nedelju dana. A period od 24 meseca je dug. Citao sam Vase prethodne komentare i shvatam da je svaka prodaja finalna, ali ipak mora da postoji neki najbezbolniji izlaz, pogotovo kad je ovako kratak rok koricenja kao nas. Verujem da su prikljucne takse placene prilikom potpisivanja prvog ugovora ali mogu da proverim. U sustini, mi smo od septembra (ili tako nesto) bez ugovorne obaveze sa cenom starog paketa, zbog prelaska Kopernikusa u Supernova grupu, kad nisu znali sta ce s nama (a mozda i uopste). I sad su nas iscimali da potpisemo ugovor telefonom. Zelim da zaobidjem da mi uzvrate odgovorom na Zahtev da treba da platim sva 24 meseca kao sto mi govore u ovom njihovom online chatu. Pozdrav.

Reply · 10 months ago · #459

Marijana

Marijana

Postovani,

Imam problem sa kablovskim operaterom Supernova.

Ugovoj je zakljucen 2017 god.

Svi rqcuni do danasnjeg dana su placeni, imaju neka neosnovana dugovanja.

Iskljucen mi je net i kablovska.

Njihovim uslugama nisam.zadovoljna, kako da raskinem.ugovor sa njima.

Kome da se obratim, komunikaciju sa njima je tesko uspostaviti.

Hvala unapred

Reply · 11 months ago · #415

Nikola Radovic

Nikola Radovic

Postovani Milane,

meni je istekao rok od mesec dana, za prekid ugovora povodom prestanka emitovanja navedenih kanala, ustvari da li uopste postoji rok? Izmedju ostalog ja zelim najvise da raskinem ugovor zbog lose isporuke interneta imam bezbroj reklamacija koji oni imaju evidentirano u svom sistemu. Da li mogu da se pozovem na losu uslugu i na osnovu toga raskinem ugovor bez penala.

Hvala unapred.

Reply · 1 year ago · #339

Milan Kragujevic

...replying to Nikola Radovic

Milan Kragujevic Admin

Pozdrav Nikola,

preporučujem Vam da ispratite uputstvo iz nove objave: https://milankragujevic.com... na temu raskida povodom ukidanja kanala. Rok od 30 dana postoji, ali se primenjuje od dana najave, a oni to nisu najavili, pa je situacija nejasna.

Što se tiče problema sa Internetom, pročitajte deo "Reklamacije na kvalitet usluga" ovog članka: https://milankragujevic.com..., ali, ukratko -- napišite dopis RATEL-u i navedite za šta ste se žalili, koliko puta i po mogućnosti kada, i prikačite neke dokaze i sve informacije o ugovoru.

RATEL ima ovlašćenja samo da posreduje u vansudskom rešavanju spora, tj. "medijaciji", ali će Vam možda Supernova odobriti raskid ugovora po njihovom dopisu. Odgovor se čeka 30+30 dana, ali budite strpljivi. Posle 45 dana pozovite RATEL telefonom da proverite šta je bilo sa zahtevom.

Ako Vam ne odobre raskid, obratite se Ministarstvu kao što je navedeno u prvom članku "Obaveštenje za oštećene korisnike Supernove".

Nadam se da sam Vam pomogao.

Sve najbolje,
Milan

Reply · 1 year ago · #342

Stefan

...replying to Milan Kragujevic

Stefan

Poštovanje,

Potpisao sam ugovor sa telemarkom, nakon nekoliko meseci od potpisivanja ugovora telemark je prodat/ušao u sklop supernove, tako da mi sada supernovi plaćamo račune. Supernova mi nudi potpisivanje novog ugovora ali ja nisam zadovoljan uslugom, takodje ugovor sa telemarkom jos uvek nije prosao i ja primam samo uslugu koju mi je telemark nudio, i koja nije ni blizu slična ponudi supernove. Da li ja imam ikakvu obavezu prema supernovi i da li mogu da raskinem taj ugovor sa telemarkom/supernovom.

Hvala.

Reply · 11 months ago · #407

Milan Kragujevic

...replying to Stefan

Milan Kragujevic Admin

Pozdrav Stefane,

Telekom Srbija a.d. Beograd je kupio operatora Telemark systems d.o.o. Čačak u julu 2019., međutim, ne postoji pravno lice ili operator “Supernova”, te Vama operator Telemark još uvek isporučuje račune, samo sa novim brendom Supernova.

Možete proveriti na računu, u zaglavlju, koje pravno lice isporučuje račune. Praktično je samo brend promenjen, preduzeće Telemark systems d.o.o. sada, kao i kada ste potpisali ugovor, obavlja poslovnu delatnost i Vama pruža usluge.

Ukoliko ne želite da menjate ništa, ne morate, pošto Vaš ugovor sa operatorom Telemark “važi”, i “važiće” i kada istekne period ugovorne obaveze, pošto su svi ugovori na neodređeno vreme i ne raskidaju se automatski po isteku perioda ugovorne obaveze.

Operator samo želi da Vas veže na novi period, novu ponudu, novu cenu, nove Opšte uslove, pod brendom Supernova, u pripremi za kasnije ujedinjenje u jedinstveni deo Telekom Srbija a.d. koji će kao pravno lice tek biti registrovan u nekom budućem periodu. Ukoliko Vam se ponuda ne dopada, nemojte potpisivati ništa novo.

Ako želite da raskinete postojeći ugovor, to možete da uradite u skladu sa Opštim uslovima, a to bi značilo da ako nemate smetnji u radu usluge, morate da platite cenu priključka i stvaranja tehničkih mogućnosti i zbir svih popusta koje ste ostvarili u toku trajanja ugovora.

Napominjem da se ovo radi samo za prvi ugovor koji ste kao korisnik ostvarili, dakle ako je sadašnji ugovor već obnavljan jednom, niste u obavezi da platite popuste iz ranijih ugovora, već samo popuste koje ste dobili sa poslednjom obnovom ugovora.

Ukoliko imate smetnje, potrebno je da postupite po uputstvima iz teksta “Šta treba da znate prilikom potpisivanja ugovora za telekomunikacije?” (deo Reklamacije na kvalitet usluga) – praktično, napišite prigovor operatoru, kada budete odbijeni pišite RATEL-u, ako Vas i oni odbiju pišite Sektoru za el. kom. MTT i Tržišnoj inspekciji.

Za neka preciznija uputstva biće mi neophodne informacije o okolnostima i Vašim željama.

Nadam se da sam Vam pomogao.

Sve najbolje,
Milan

Reply · 11 months ago · #408

Marko

Marko

Meni je odbijen ovaj zahtev i traze mi da platim penale. Sta da radim?

Reply · 1 year ago · #317

Milan Kragujevic

...replying to Marko

Milan Kragujevic Admin

Pozdrav Marko,

žao mi je zbog neprijatnosti koje Vam je izazvao Telekom Srbija.

Kako je zakonski regulisano pravo na raskid ugovora usled promene uslova pružanja usluge,
najbolje bi bilo da Supernova operateru pismenim ili elektronskim dopisom stavite do znanja
da ne želite da platite naknadu štete za prevremeni raskid, kao i da ste podneli prijavu povodom
njihovih postupaka kod Tržišne inspekcije. Nemojte zahtevati raskid po svaku cenu, bitno je samo
da ih obavestite o navedenom. Zatim podnesite prijavu Tržišnoj inspekciji, konkretnom odeljenju
koje je nadležno za vaš region (spisak: https://mtt.gov.rs/sektori/... ) i tom
prilikom dostavite svu korespondenciju sa operaterom, kao i kopiju poslednjeg ugovora.

Tržišna inspekcija će pokrenuti inspekcijski nadzor i obavestiće Vas u roku od 30 dana.
Najverovatnije će Vas par dana pre isteka roka za izjašnjenje Inspekcije kontaktirati
operater sa ponudom da Vam "izađu u susret" i da Vam omoguće da raskinete ugovor
bez naknade. Prihvatite tu ponudu, dalje instrukcije ćete svakako dobiti od operatera i
Inspektora zaduženog za Vaš slučaj.

Nadam se da sam Vam pomogao.

Sve najbolje,
Milan

Reply · 1 year ago · #318

Johan Arsen

Johan Arsen

Da li nešto menja što nisam imao u ponudi SK 1 HD, SK 2 HD, SK 3 HD, pošto je to sad 14 kanala koji su ukinuti

Reply · 1 year ago · #308

Milan Kragujevic

...replying to Johan Arsen

Milan Kragujevic Admin

Pozdrav, korisnici Kopernikusa kao i korisnici ostalih operatera u okviru Supernova brenda koji nisu imali SK 1, 2,3 HD takođe imaju pravo na raskid ugovora bez naplate nadoknade štete. U obrascu obrišite ta 3 kanala sa spiska i promenite broj kanala u teksu.

Reply · 1 year ago · #309

Jovan

Jovan

Da li nešto menja što nisam imao u ponudi SK 1 HD, SK 2 HD i SK 3 HD, pošto je to sad 14 kanala koji su ukinuti. Hvala

Reply · 1 year ago · #307

Dejan Simic

Dejan Simic

Hvala druže, živ bio!!!!!!!!!

Reply · 1 year ago · #295

Milan Kragujevic

...replying to Дмитрий Першин

Milan Kragujevic Admin

Hi Dmitry,

My Redmi 8A has acceptable signal quality. If your 4G LTE speed is too slow, or you don't have 4G+ (LTE-Advanced), it could be that your phone is a Chinese model. Chinese models do not have LTE Band 20 (800 MHz), which is usually combined with Band 3 (1800 MHz) for 4G+ and better speeds.

All 4G carriers in Russia and Ukraine (and the region) -- I checked Beeline, MegaFon, Tele2, MTS, Yota, Life, Kyivstar, Ukrtelecom -- use 1800+800 MHz for 4G+, and your phone probably does not support 800 MHz.

Additionally, if your signal is weak, that is because your phone is forced to work on 1800 MHz, which is a higher frequency that has higher signal attenuation with distance, and it is more sensitive to interference. Additionally, it can't go through walls or other objects. Because of that, your phone will have bad signal in rural areas and indoors.

This is not a software setting, it is a different baseband chip model, and it cannot be changed without physically replacing the chip with the correct one for RU/EU/Global regions.

I hope I helped.

Regards,
Milan

---
Используйте Google Translate, я не знаю русский.

Reply · 1 year ago · #299

Buba

Buba

Hvala najlepse dragi Milane. Da nam je vise takvih

Reply · 1 year ago · #284

Duda

Duda

Do'vatile te žutare...? Pišeš za nji'ove interese...

Reply · 1 year ago · #281

Milan Kragujevic

...replying to Duda

Milan Kragujevic Admin

Dudo, ja sam apolitičan u ovom pogledu. Korisnici oba operatera su dobili obaveštenje na sajtu na današnji dan. Pišem isključivo u interesu korisnika koji su često na gubitku, ali retko kada ostvare svoja prava. Lep pozdrav, Milan

Reply · 1 year ago · #283

Duda

Duda

A ti, samo si pratio po 24h te sportske kanale? :P

Reply · 1 year ago · #280

Aleksandar

...replying to Duda

Aleksandar

Dudo, apis me za Mu*o, koliko si samo plitka sa ovim komentarom, kao i svi naprednjacki botovi...

Reply · 1 year ago · #321

Duda

...replying to Aleksandar

Duda

Aleksandre, jedi g*vna! Ne znam za koju reč da se uhvatim... ne zna se gde si gluplji. Ae šetaj! ... i manje duvaj žutarama...

Reply · 1 year ago · #322

Milan Kragujevic

...replying to Duda

Milan Kragujevic Admin

Dudo, ja nisam korisnik Supernova operatera. Lep pozdrav, Milan

Reply · 1 year ago · #282


Scroll to top