Obaveštenje za korisnike SBB

Obaveštenje za korisnike SBB

Comments 7

NAPOMENA: Rok za raskid ugovora je istekao 31.01.2020.

Svi kablovski operateri koji posluju u okviru United Group su 31.12.2019. objavili Obaveštenje o ukidanju određenih TV kanala Discovery Networks.

CineStar TV 2 HD i HGTV u ponudi SBB-a - Informacije na sajtu SBB

Obavještenje za korisnike o izmjeni TV kanala - Informacije na sajtu Telemach (Crna Gora)

Obvestilo o spremembi programske sheme - Informacije na sajtu Telemach (Slovenija)

CineStar TV 2 HD i HGTV u ponudi Telemach-a - Informacije na sajtu Telemach (Bosna i Hercegovina)

I ako to nije navedeno u obaveštenju na sajtu (osim u Sloveniji), korisnici koji nisu zadovoljni promenom imaju pravo na raskid ugovora bez plaćanja naknade štete, u roku od 30 dana, u skladu sa Članom 107. Zakona o elektronskim komunikacijama.

Spisak kanala koji su ukinuti: DTX, Discovery Science, Discovery Showcase, Food Network i FLN.

Član 107. Zakona o elektronskim komunikacijama ("Sl. glasnik RS", br. 44/2010, 60/2013 - odluka US, 62/2014 i 95/2018 - dr. zakon): Pretplatnik ima pravo da , po prijemu obaveštenja iz stava 1. ovog člana, raskine ugovor bez obaveze plaćanja troškova u vezi sa raskidom, ako se najavljenim jednostranim izmenama bitno menjaju uslovi pod kojima je ugovor zaključen, na način koji nije na korist pretplatnika, a naročito u pogledu specifikacije usluga (sadržaj paketa) i uslova za korišćenje usluga u vezi sa ponuđenim promotivnim pogodnostima.

Napomena: Navedeni član ZEK se primenjuje samo u Republici Srbiji, dok se za Sloveniju, Crnu Goru i BiH morate pozvati na neki drugi član, koji je bliže regulisan zakonom te države, a sa čime ja nisam upoznat.

Kako biste raskinuli ugovor, potrebno je da podnesete Zahtev za raskid ugovora u jednoj od poslovnica SBB, i tom prilikom se pozovete na pravo na raskid ugovora bez nadoknade štete zbog bitne promene uslova pružanja usluge u vidu ukidanja do 5 kanala (u zavisnosti od paketa).

Korisnici EON Light koji nisu imali navedene kanale nemaju pravo raskida ugovora jer uslovi pružanja usluge tim korisnicima nisu promenjeni.

Možete preuzeti Word obrazac za raskid ugovora, gde je neophodno da popunite tekst označen crvenom bojom, odštampate Zahtev, i odnesete ga u poslovnicu.

SABLON Zahtev za raskid ugovora SBB Discovery Network.docx

Obavezno zabeležite delovodni broj Zahteva, kako biste mogli da se pozovete na Zahtev u daljoj korespondenciji sa operaterom.

Ukoliko ste korisnik operatera iz Supernova brenda, do 18.02.2020. imate pravo na raskid ugovora za Super pakete, u skladu sa Članom 107. ZEK. Više informacija ovde.

1
❤️
3
👍
0
😲
0
😢
1
😠
0

Želite još sličnih tekstova?

Posetite moj novi portal TeleSrbija posvećen vestima sa tržišta telekomunikacija, savetima, promocijama, i svemu ostalom vezanom za domaće operatore i njihove usluge!

Posetite TeleSrbija.com!

Da li Vam se dopada Vaš operater?

Popunite kratku anonimnu anketu i ocenite Vaše zadovoljstvo kvalitetom usluge Interneta, telefonije ili televizije!

Popunite anketu!

Comments (7)

Please be civil when commenting. Think before writing, don't spam, self promote, bully, harass or harm anyone. Please read the Comment Policy before posting. Comments are moderated.

Igor Spasić

Igor Spasić

Poštovani Milane,

da li je i kako moguć raskid Ugovora sa SBB-om bez plaćanja penala i na koji način (po kojim članovima Zakona) ako ne ispunjava uslove iz ugovora, tačnije imam velikih poteškoća sa internetom, tj. bukvalno svakodnevni prekidi u radu interneta na po par i više minuta, bukvalno iritirajuće? Nas je 4 u kući, 1 računar, 4 telefona, 1 tablet, rad od kuće online, deca imaju online nastavu i sl. Hvala vam na odgovoru.

Srdačan pozdrav

Reply · 3 months ago · #766

Milan Kragujević

...replying to Igor Spasić

Milan Kragujević

Pozdrav Igore,

Uputite žalbu Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija - Sektor za elektronske komunikacije i poštanski saobraćaj.

Pre toga morate imati pisani trag 3 prijave smetnje operatoru koje su odbijene odnosno nisu rešene.

Sve najbolje,

Milan

Reply · 3 months ago · #767

Igor Spasić

...replying to Milan Kragujević

Igor Spasić

Poštovani Milane,

hvala vam na ekspeditivnom odgovoru.

Imam za 6 meseci možda 50-ak prijava, na svakih par dana, ali su sve upućene preko Call centra telefonom, nemam nijednu pisanu prijavu kvara. To ne važi, da im uputim od sad pa nadalje pisane prijave i kako to uraditi, obavezno u poslovnici ili preko mejla? Hvala vam puno na brzom odgovoru.

Prijatno veče

Reply · 3 months ago · #770

Milan Kragujević

...replying to Igor Spasić

Milan Kragujević Admin

Pozdrav Igore,

Najbolje bi bilo da u poslovnici podnesete prijavu smetnje i zatražite da Vam se izda kopija sa pečatom i delovodnim brojem u knjizi reklamacija SBB-a, na šta imate pravo. Napomenite da planirate da podnesete pritužbu ministarstvu, ukoliko ne dođe do rešenja kvara ili odobrenja raskida ugovora bez naknade štete.

Nemojte na svoju ruku raskidati ugovor jer ćete biti primorani da platite naknadu štete koja nije osnovana ali će biti naplaćena jer niste dobili odobrenje za raskid.

Stojim na raspolaganju za dalje informacije.

Sve najbolje,

Milan

Reply · 3 months ago · #771

Igor Spasić

...replying to Milan Kragujević

Igor Spasić

Poštovani Milane,

hvala vam još jednom na odgovoru. Nisam ni mislio da raskidam Ugovor na svoju ruku, već sam ovo želeo da saznam koji je postupak, da rešim problem ili tražim odobrenje za raskid ugovora. Upravo sam od vas dobio sve potrebne informacije i postupak, pa ću probati tako i da uradim. Hvala najlepše.

Srdačan pozdrav i svako dobro,

Igor

Reply · 3 months ago · #772

Radulovic Lou

Radulovic Lou

Da li je nekim propisom utvrđen taj rok od 30 dana za raskid od dana promene stukure programa. ( do 18.02.2020 ) ili je to tumačenje. Čini mi da ima osnova i na duži rok , jer teško je utvrditi da li i kada je korisnik obavešten na prigodan način . prostom logikom čini mi se da korisnik može tražiti raskid bez plačanja penala i puno kasnije , jer ne dobija ono što očekuje. Ima li neko iskustva po ovom pitanju?

Reply · 1 year ago · #310

Milan Kragujevic

...replying to Radulovic Lou

Milan Kragujevic Admin

Pozdrav,

Član 107. Zakona o elektronskim komunikacijama definiše minimalni rok obaveštenja korisnika, od mesec dana. "Operator je dužan da pretplatnika, najmanje mesec dana unapred, obavesti na pogodan način o nameri jednostrane izmene uslova ugovora, kao i pravu pretplatnika na raskid ugovora pre isteka perioda na koji je zaključen."

Po stupanja na snagu najavljene promene korisnik prećutno postaje saglasan sa novim promenama.

Operateri u svojim obaveštenjima obično definišu rok stupanja na snagu promene, i do tog dana se može podneti prigovor odnosno raskinuti ugovor u skladu sa članom 107. ZEK.

Po isteku perioda definisanog u stavu 1 člana 107. ZEK, korisnik se može obratiti Tržišnoj inspekciji radi ostvarivanja prava u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača.

Nadam se da sam Vam pomogao.

Sve najbolje,
Milan

Reply · 1 year ago · #311


Scroll to top