Obaveštenje za korisnike SBB - Milan Kragujević
Obaveštenje za korisnike SBB

Obaveštenje za korisnike SBB


NAPOMENA: Rok za raskid ugovora je istekao 31.01.2020.

Svi kablovski operateri koji posluju u okviru United Group su 31.12.2019. objavili Obaveštenje o ukidanju određenih TV kanala Discovery Networks.

CineStar TV 2 HD i HGTV u ponudi SBB-a - Informacije na sajtu SBB

Obavještenje za korisnike o izmjeni TV kanala - Informacije na sajtu Telemach (Crna Gora)

Obvestilo o spremembi programske sheme - Informacije na sajtu Telemach (Slovenija)

CineStar TV 2 HD i HGTV u ponudi Telemach-a - Informacije na sajtu Telemach (Bosna i Hercegovina)

I ako to nije navedeno u obaveštenju na sajtu (osim u Sloveniji), korisnici koji nisu zadovoljni promenom imaju pravo na raskid ugovora bez plaćanja naknade štete, u roku od 30 dana, u skladu sa Članom 107. Zakona o elektronskim komunikacijama.

Spisak kanala koji su ukinuti: DTX, Discovery Science, Discovery Showcase, Food Network i FLN.

Član 107. Zakona o elektronskim komunikacijama ("Sl. glasnik RS", br. 44/2010, 60/2013 - odluka US, 62/2014 i 95/2018 - dr. zakon): Pretplatnik ima pravo da , po prijemu obaveštenja iz stava 1. ovog člana, raskine ugovor bez obaveze plaćanja troškova u vezi sa raskidom, ako se najavljenim jednostranim izmenama bitno menjaju uslovi pod kojima je ugovor zaključen, na način koji nije na korist pretplatnika, a naročito u pogledu specifikacije usluga (sadržaj paketa) i uslova za korišćenje usluga u vezi sa ponuđenim promotivnim pogodnostima.

Napomena: Navedeni član ZEK se primenjuje samo u Republici Srbiji, dok se za Sloveniju, Crnu Goru i BiH morate pozvati na neki drugi član, koji je bliže regulisan zakonom te države, a sa čime ja nisam upoznat.

Kako biste raskinuli ugovor, potrebno je da podnesete Zahtev za raskid ugovora u jednoj od poslovnica SBB, i tom prilikom se pozovete na pravo na raskid ugovora bez nadoknade štete zbog bitne promene uslova pružanja usluge u vidu ukidanja do 5 kanala (u zavisnosti od paketa).

Korisnici EON Light koji nisu imali navedene kanale nemaju pravo raskida ugovora jer uslovi pružanja usluge tim korisnicima nisu promenjeni.

Možete preuzeti Word obrazac za raskid ugovora, gde je neophodno da popunite tekst označen crvenom bojom, odštampate Zahtev, i odnesete ga u poslovnicu.

SABLON Zahtev za raskid ugovora SBB Discovery Network.docx

Obavezno zabeležite delovodni broj Zahteva, kako biste mogli da se pozovete na Zahtev u daljoj korespondenciji sa operaterom.

Ukoliko ste korisnik operatera iz Supernova brenda, do 18.02.2020. imate pravo na raskid ugovora za Super pakete, u skladu sa Članom 107. ZEK. Više informacija ovde.

This post was last updated on April 7th, 2020.


1
❤️
1
👍
0
😲
0
😢
0
😠
0

Da li Vam se dopada Vaš operater?

Popunite kratku anonimnu anketu i ocenite Vaše zadovoljstvo kvalitetom usluge Interneta, telefonije ili televizije!

Popunite anketu!


Loading...

Scroll to top