Globaltel protiv sveta - Poređenje ponude mobilnih operatera

Globaltel protiv sveta - Poređenje ponude mobilnih operatera

Comments 0

Ovaj tekst nije sponzorisan od strane Globaltel d.o.o., napisan je kao lično mišljenje autora (mene) i niko ovaj tekst nije odobrio ili pregledao pre objavljivanja.

U prethodnom članku sam predstavio Globaltel i opisao ponudu i proces prenosa broja, a sada ćemo videti kako se Globaltelova ponuda “drži” u poređenju sa tradicionalna tri mobilna operatera u Srbiji - Vip mobile, Telekom Srbija (mts) i Telenor.

Ukoliko niste pročitali prethodni članak “Globaltel Freepaid - Prkosna ponuda virtuelnog operatera”, preporučujem da to uradite kako biste se upoznali sa Globaltel-ovom ponudom kao i procesom prenosa broja ili kupovine novog broja u okviru Freepaid ponude.

Napomena: Poređenje između operatera je isključivo paketa sa neograničenim minutima i SMS porukama, i navedene su cene sa ugovornom obavezom od 2 godine bez uređaja kao i cene bez ugovorne obaveze bez uređaja.

Ukoliko Vam odgovara tarifa sa malim brojem minuta i SMS porukama a više Interneta, možete pogledati Globaltel “Uzbudljivi prepaid” ponudu na zvaničnoj stranici.

U poređenju nisu prikazane nezvanične promo ponude operatera koje se daju određenim korisnicima, jer se iste razlikuju i nisu dostupne svim korisnicima, niti su informacije on njima dostupne. Globaltel nema nezvanične promo ponude.


Vip Logo

Vip mobile

Tarifa NEO 2* NEO 3
Internet 2 GB 3 GB
Min+SMS
Cena UO24 999 din 1299 din
Cena bez UO 1399 din 1599 din

Pogodnost: Dodatnih 1 GB Interneta za kupovinu putem Online prodavnice, za vreme trajanja ugovorne obaveze.

PAŽNJA: NEO 2 tarifa je ukinuta 01.09.2020. godine i više nije u ponudi. Ostavljena je u tabeli jer je bila dostupna na dan objavljivanja članka, 31.08.2020. godine.

* Napomena: NEO 2 tarifa je promotivno dostupna do 31.08.2020. Nalazi se u tabeli jer je članak napisan 31.08.2020., stoga nije bilo jasno da li će Vip produžiti promociju za NEO 2 ili će ukinuti tarifu. Ukoliko dođe do izmena u naredna 3 dana, članak će biti ažuriran.

Pažnja: U okviru tarife NEO 2, nakon potrošenog Internet saobraćaja iz paketa (2 GB), dalja potrošnja se naplaćuje po ceni za 1 MB od 1 din sa PDV, i ne može se deaktivirati. Ukoliko ne pazite na potrošnu, možete slučajno napraviti veliki trošak zbog Interneta. Poređenja radi, 1 GB košta 1024 din.

Uz NEO 3 tarifu, nakon potrošenog Internet saobraćaja iz paketa, dalja potrošnja se blokira, i neophodna je kupovina Internet dodatka kako bi se nastavilo sa korišćenjem Interneta.

Usluga VoLTE nije dostupna uz NEO 2 i NEO 3 tarife. eSIM kartica je dostupna uz NEO 3 tarifu.

Cene Internet dodataka

Dodatak Džoker 500 MB Džoker 2 GB Džoker 4 GB Džoker 12 GB
GB za Internet 500 MB 2 GB 4 GB 12 GB
Cena 199 din 349 din 599 din 899 din

Džoker dodaci se naplaćuju mesečno i automatski obnavljaju. Jednom aktiviran, dodatak nije moguće deaktivirati, moguć je samo prelazak na cenovni viši dodatak. Džoker dodaci nisu dostupni uz promo NEO 2 tarifu. Cene su na mesečnom nivu uz uračunat PDV.


mts Logo

Telekom Srbija (mts)

Napomena: U poređenje nije urađunata akcija “Stotka net” uz Omorika tarife, kako je ona dostupna samo korisnicima mlađim od 26 godina.

Tarifa Omorika 1 Omorika 2 Omorika 3 Soko
Internet 3 GB 15 GB 30 GB 100 GB
Min+SMS
Cena UO24 1449 din 2049 din 3049 din 4549 din
Cena bez UO 2049 din 3049 din 4049 din 6049 din

Napomena: U cenu nije uračunat popust od 50 din mesečno za uslugu eRačun. Ukoliko želite da račune primate putem email-a, primenjivaće se popust od 50 din mesečno na cenu tarife.

Omorika i Soko tarife uključuju benefit mts Disk prostora za skladištenje, i to 30 GB za Omorika i 100 GB za Soko tarife.

Omorika 1 uključuje dodatni benefit besplatnog neograničenog Interneta za Viber.

Omorika 2, 3 i Soko uključuju dodatni benefit besplatnog neograničenog Interneta za Viber, Facebook, Instagram, WhatsApp i Twitter.

Svim korisnicima Omorika i Soko tarifa, koji potpišu ugovor uz ugovornu obavezu od 24 meseca, je dostupna usluga VoLTE besplatno. Aktivacija se vrši putem Moj mts portala, pozivanjem call centra 064/789 ili u poslovnici uz važeću ličnu kartu.

eSIM kartica nije dostupna.

Net Limit napomena: Ukoliko želite da budete zaštićeni od uvećanja računa usled prekomerne potrošnje Interneta, Telekom Srbija će naplaćivati uslugu “Net Limit” u iznosu od 99 din mesečno. Ova usluga ograničava brzinu Interneta na 64/32 Kb/s nakon potrošenog Internet saobraćaja. Usluga je automatski aktivna i može se deaktivirati u poslovnici. Prva aktivacija se naplaćuje.


Telenor Logo

Telenor

Tarifa Total 2 Total 4 Total 8 Total 15 Total 30
Internet 2 GB 4 GB 8 GB 15 GB 30 GB
Internet UO24 4 GB 8 GB 16 GB 30 GB 60 GB
Min+SMS
Cena UO24 1649 din 2049 din 2349 din 2649 din 3349 din
Cena bez UO 2049 din 2549 din 2949 din 3349 din 4049 din

Napomena: U cenu nije uračunat popust od 50 din mesečno za uslugu eRačun. Ukoliko želite da račune primate putem email-a, primenjivaće se popust od 50 din mesečno na cenu tarife.

Nakon potrošenog Internet saobraćaja iz paketa, dalja potrošnja se blokira, i neophodna je kupovina Internet dodatka kako bi se nastavilo sa korišćenjem Interneta.

Pogodnost: Korisnici Total paketa imaju pravo na određeni broj aplikacija, što uključuje 10 GB saobraćaja za korišćenje određenog servisa.

Dostupne aplikacije se dele na Osnovne i Premium. Osnovne aplikacije su Viber, Instagram, Facebook, Twitter, WhatsApp. Premium aplikacije su Bookmate, HBO GO, Deezer, Nickelodeon.

Dostupne aplikacije uz Total tarife

Tarifa Total 2 Total 4 Total 8 Total 15 Total 30
Ukupno aplikacija 2 3 4 5 5
Premium aplikacija 1 2 3 4 5

Korisnicima određene tarife je dostupan ukupan broj aplikacija, od čega određeni broj mogu biti Premium aplikacije. Na primer, na Total 2 paketu možete aktivirati Viber i Instagram dodatak,ili Twitter i Deezer, ali ne HBO GO i Deezer, jer je dozvoljena samo jedna Premium aplikacija.

Usluga VoLTE je besplatna i dostupna samo uz Total 30 paket sa ugovornom obavezom od 24 meseca uz koji je kupljen telefon Samsung Galaxy S10 po standardnoj ponudi. Usluga je dostupna samo na kupljenom telefonu za vreme trajanja ugovorne obaveze. Uslugu nije moguće deaktivirati.

eSIM kartica nije dostupna.


Globaltel Logo

Globaltel

Tarifa Freepaid 1 GB Freepaid 4 GB Freepaid 10 GB
Internet 1 GB 4 GB 10 GB
Min+SMS
Cena 900 din 1000 din 1300 din

Tarife su bez ugovorne obaveze i ugovora, mogu se aktivirati i deaktivirati na mesečnom nivou, nepotrošeni Internet saobraćaj se prenosi u sledeći obračunski period, trajanje paketa je 30 dana, plaćanje se vrši isključivo platnom karticom online uz automatsku obnovu paketa. Sve SIM kartice podržavaju 4G uslugu, koja je automatski aktivna.

Maksimalna potrošnja Interneta u mesecu je ograničena na 40 GB po Politici pravedne upotrebe, nakon čega se saobraćaj de-prioritizuje a brzina smanjuje.

Nakon potrošenog Internet saobraćaja iz tarifnog paketa, dalja potrošnja se blokira, i neophodna je kupovina Internet dodatka kako bi se nastavilo sa korišćenjem Interneta. Cene dodataka možete pronaći na zvaničnoj stranici.

Usluga VoLTE nije dostupna na Globaltel mreži. eSIM kartica je dostupna uz sve Freepaid pakete.


Nadam se da sam Vam pojasnio trenutnu situaciju na tržištu mobilne telefonije u Srbiji, i omogućio da informisano odaberete novog operatera (ili novu ponudu Vašeg trenutnog operatera) koja najviše odgovara Vašim potrebama i budžetu! ?

Ukoliko ste korisnik nekog od operatera i želite da podelite Vaš utisak o postojećoj ponudi, ili želite pomoć oko izbora operatera, slobodno se javite u komentarima! ?

4
❤️
2
👍
0
😲
0
😢
0
😠
0

Želite još sličnih tekstova?

Posetite moj novi portal TeleSrbija posvećen vestima sa tržišta telekomunikacija, savetima, promocijama, i svemu ostalom vezanom za domaće operatore i njihove usluge!

Posetite TeleSrbija.com!

Da li Vam se dopada Vaš operater?

Popunite kratku anonimnu anketu i ocenite Vaše zadovoljstvo kvalitetom usluge Interneta, telefonije ili televizije!

Popunite anketu!

Comments (0)

Please be civil when commenting. Think before writing, don't spam, self promote, bully, harass or harm anyone. Please read the Comment Policy before posting. Comments are moderated.

There are no comments.
Be the first to contribute!


Scroll to top